Het Brandglasraam “Beernem”

Het risico van vernietiging van de site van de vroegere Beernemsche Tricot- en Breigoedfabriek, nu N.V. Lemahieu met inbegrip van het glasraam “Beernem” was voor Carlos Croene de aanleiding om te pogen dit raam als cultureel erfgoedstuk te laten erkennen. Hij schreef een uitgebreide studie om de waarde van het glasraam aan te tonen in de hoop het zo een nieuwe blijvende bestemming te kunnen geven. De gedetailleerde beschrijving die hierna volgt steunt volledig op deze studie. We danken de auteur voor de toelating hieruit te putten. De volledige tekst van Carlos Croene Het brandglasraam “Beernem”. Een waardering zal in 2016 gepubliceerd worden in het Jaarboek 2016 van de Beernemse heemkundige kring Bos en Beverveld.

brandglasraam-beernem

Het brandglasraam in 2015

Dit glasraam dateert uit 1947 en bevindt zich in de Beernemse Tricot- en Breigoedfabriek (BTB), die tot 1993 bestond en nu onderdeel is van het bedrijf Lemahieu N.V., Oude Vaartstraat 4.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>